Jak nastavit češtinu v ProcessWire

Nainstalovat Češtinu do ProcessWire není vůbec složité. V prvé řadě je potřeba mít nainstalovaný modul Languages Support. Tento modul se stará o lokalizace a systém překladu a je součástí instalace ProcessWire. Pokud nějaká část překladu chybí, můžete jej snadno doplnit právě v tomto modulu.

Instalace je snadná. V administraci vašeho webu jděte do Modules > Language > Languages Support a klikněte na Install.

Nyní se vám zpřístupní nabídka Setup > Languages.

Teď je potřeba promyslet, jestli bude čeština jediným jazykem webu, nebo zda-li plánujeme přidat více jazyků.

Pokud bude čeština jediným jazykem, prostě přehrajeme stávající jazyk českou lokalizací. Pokud budeme používat více jazyků, je potřeba přidat češtinu jako další jazyk. Otevřete Setup > Languages > Add New. Zde vyplňte název pro překlad (např. Čeština). Klikněte na Save.

Nyní potřebujeme stáhnout soubory s českými překlady. K tomu slouží Github repozitář s češtinou. Pro stažení aktuální češtiny klikněte na Clone or Download > Download ZIP na hlavní stránce repozitáře.

Teď je načase nahrát stažené soubory no administrace vašeho webu. V Setup > Languages si otevřete jazyk default (v případě že čeština bude jediný jazyk webu), případně Čeština, pokud budete mít více jazyčný web.

V části Core Translation Files zvolte Choose File (nebo prostě přetáhněte stažený soubor s češtinou do této části) a v počítači vyhledejte stažený soubor s češtinou. Můžete nahrát celý zazipovaný balíček, ProcessWire si s tím poradí.

Nezapomeňte po nahrání překladu změny uložit kliknutím na Save.

Pokud jste nahrávali češtinu do jazyka default (tedy jediný jazyk webu), pak už můžete vidět, že některé části administrace jsou již v češtině. Nyní je potřeba se odhlásit z administrace a znovu přihlásit. Pak uvidíte kompletně celou administraci v češtině.

Pokud jste vytvořili nový jazyk Čeština, a chcete používat češtinu v administraci, zvolte si výhochozí jazyk ve vašem uživatelském profilu. V hlavním menu pod ikonou klíče klikněte na profil. Zde vyberte češtinu a změny uložte. Po odhlášení a opětovném přihlášení budete mít celou administraci v češtině.

V případě, že potřebujete jazyk odstranit, přejděte na zvolený jazyk v nabídce Setup > Languages, a na záložce Vymazat zaškrtněte políčko Potvrdit, a klikněte na Trvale vymazat.

V případě, že jste nahráli soubory překladu do jediného jazyka webu - default, postupujte následovně.

V administraci webu v nabíde Setup > Languages vyberte default. V části Core translation files uvidíte jednotlivé soubory překladu. Dvojklikem na ikonu koše u kteréhokoliv souboru s překladem označíte všechny soubory překladu. Jejich barva se změní na červevou a jsou připraveny pro smazání. Nyní klikněte na Uložit a soubory se smažou. Po odhlášení a opětovném přihlášení bude celý web zase v angličtině.

Novější článek
Instalace ProcessWire

ProcessWire Česky