Články

Instalace modulů pro Processwire

Osobně se snažím vyhýbat externím modulům jak to jen jde, jelikož jste závislí na třetí straně - vývojáři modulu. Přesto některé moduly instaluji automaticky do každé instalace Processwire, protože velmi usnadňují práci se systémem.

Číst více

Zaměření (focus) u obrázků

Nová funkce Focus - Zaměření vám usnadní práci s obrázky.

Číst více

Video návod - převod webu na Processwire

Před koncem roku jsem se rozhodl, že natočím video návod. Výsledkem je dvou a půl hodinové video :-) Popisuji základy od instalace processwire až po nasazení již vytvořené šablony na web. Je to moje první video v tomto rozsahu a nešlo mi vše podle představ.

Číst více

Nastavení počtu stránek v administraci

V administraci Processwire se stránky zobrazují ve stromové struktuře. Velmi snadno můžete stránky přesouvat či zanořovat. Je k tomu dostatek prostoru a místa. Ale pokud máte obsahu opravdu hodně, může se vám stát, že po rozbalení položky se na vás vysype kupa podstránek.

Číst více

Změna URL administrace

Při instalaci Processwire si můžete zvolit, jak bude URL administrace vypadat. Ale co dělat, když při instalaci zapomente url změnit, a nelíbí se vám výchozí tvar domena.cz/processwire/? Pomoc je snadná.

Číst více

Jak resetovat heslo přes Api

Přijít o heslo můžete více způsoby. Můžete ho prostě a jednoduše zapomenout. Nebo můžete o heslo přijít i při běžné developerské práci. Už se mi několikrát povedlo při kopírování obsahu webu z lokálního vývojového prostředí na živý server (a naopak) přijít o svoje heslo.

Číst více

Instalace ProcessWire

Instalace Processwire na web server není nijak složitá, a měl by jí zvládnout každý zkušenější webmaster či webdesigner.

V následujícím článku si projdeme vše, co k instalaci processwire budeme potřebovat a krok po kroku si popíšeme jednotlivé části instalace. Některé části pak doplňuji o vlastní zkušenosti a doporučení. Ale dost řečí a dejme se do instalace.

Číst více

Jak nastavit češtinu v ProcessWire

Nainstalovat Češtinu do ProcessWire není vůbec složité. V prvé řadě je potřeba mít nainstalovaný modul Languages Support. Tento modul se stará o lokalizace a systém překladu a je součástí instalace ProcessWire.

Číst více

ProcessWire Česky